Dobrodošli u uljaru Ramov, mjesto gdje iz maslina izvlačimo ono najbolje i pretvaramo ih u kvalitetno maslinovo ulje. Postrojenje smo opremili najnovijom tehnologijom koja omogućuje brzu preradu maslina odmah nakon berbe.
Osim vlastitog, prerađujemo i ulje drugih maslinara. Nudimo uslugu dostave i prerade maslina za vanjske korisnike, uz prethodni dogovor. Na taj način i maslinari iz okolice Zadra, Vodica, Pirovca, Šibenika i Benkovca mogu u našoj modernoj uljari u Stankovcima dobiti vrhunsko ulje iz svojih plodova.
Masline se temeljito peru i čiste kako bi se uklonile nečistoće prije prerade.
Oprane masline se drobe u pastu, čime se oslobađa ulje iz ploda.
Pasta od maslina se miješa u miješalicama kako bi se olakšalo izdvajanje ulja.
Ulje se odvaja od vode i čvrstih tvari, dobivajući čisto, kvalitetno maslinovo ulje.
Koristimo stroj Pieralisi Panorama 4, koji omogućava brzu i učinkovitu preradu velikih količina maslina, čime se osigurava visoka kvaliteta ulja.
Zahvaljujući brzini prerade, masline postaju ulje u vrlo kratkom roku nakon berbe, što čuva njihovu nutritivnu vrijednost.
Pieralisi Panorama može preraditi do 1500 kilograma maslina po satu, omogućavajući obradu velikih količina u kratkom vremenu.
Četiri zasebne miješalice kapaciteta do 600 kilograma osiguravaju maksimalno oslobađanje ulja iz maslina, rezultirajući vrhunskom kvalitetom i ujednačenim okusom ulja.
Maslinovo ulje Ramov, kao i drugo ulje koje nastaje u našoj uljari prerađujemo isključivo hladnim postupkom. Temperatura tijekom procesa prerade ne prelazi 27°C. Tako čuvamo bogat okus maslinovog ulja, ali i njegovo nutritivno bogatstvo (polifenoli, vitamini).
Masline ne dolaze u dodir s kisikom od kada ulaze u miješalicu, sve dok ulje ne potječe iz stroja. Ovo je izrazito bitno jer kisik odnosno oksidacija može naštetiti kvaliteti ulja.
Zahvaljujući naprednoj tehnologiji, Pieralisi Panorama 4 osigurava da se plodovi maslina maksimalno iskoriste. To znači da su gubitci minimalni, a prinosi (količina dobivenog ulja) veći.
Proširili smo i modernizirali naše postrojenje kako bismo maksimalno iskoristili svu vrijednost masline
Smatramo da nam otok i zaleđe daju mnogo te želimo toj prirodi pokazati poštovanje koje zaslužuje.
Ekološki smo optimizirali postrojenje u našoj uljari, s ciljem da smanjimo potrošnju vode i energije te minimiziramo otpad. Recikliramo nusproizvode prerade (komina i voda) te ih dalje koristimo u poljoprivrednoj proizvodnji.
Da je naša proizvodnja ekološka, potvrđuje i AgriBioCert, kontrolno tijelo koje certificira i kontrolira ekološku proizvodnju u poljoprivredi. Nositelji smo njihovog certifikata za ekološku proizvodnju (HR-EKO-03).
Preradite i vi svoje masline u ukusno i zdravo maslinovo ulje u uljari Ramov! Posjetite nas u Stankovcima, na adresi Poslovna zona Novi Stankovci bb.